Cricular Sandstone Sett Driveway

The overriding concept was to create a usable driveway whilst addressing the level change and large Beech tree. The arrangement and design of the driveway addressed the sensitive nature of the site, in relation to the retention of levels and drainage. The existing retaining wall was replaced with a reclaimed brick that wrapped its way around the driveway ending in a circular feature, effectively creating a raised planting bed. Tumbled sandstone setts were laid in a radial pattern to further accentuate the circular theme, of which buff coloured Cotswold chippings formed the inner circle. A simple palette of low maintenance groundcover and hedging plants was used to further instil the circular design. Lighting was fully incorporated to provide functional and aesthetic lighting.

Before

After

After

After